Luminus medewerkers ontwerpen kantoor van de toekomst op de Corda Campus in Hasselt

Luminus medewerkers ontwerpen kantoor van de toekomst op de Corda Campus in Hasselt

Maandag 29 januari 2018 — Vandaag werd het hernieuwde kantoor van Luminus op de Corda Campus in Hasselt officieel ingehuldigd. De medewerkers van het bedrijf zaten mee aan de tekentafel en ontwierpen zelf hun kantoor, geschikt voor de nieuwe manier van werken. 

De digitale wereld heeft ons leven veranderd. Dat staat vast. De medewerkers van Luminus hebben deze digitalisering aangegrepen om hun eigen werkplaats van de toekomst te ontwerpen. Ze creëerden zelf een nieuwe, geoptimaliseerde kantooromgeving waar autonomie en entrepreneurship centraal staan.

Afgestemd op de nieuwe manier van werken

De hernieuwde kantoorruimte is ingedeeld in functie van de taken die de medewerkers van Luminus uitvoeren. Hiervoor werd het “flexdesk” en “activity based” werken ingevoerd. “Flexdesk based” werken omdat de werkomgeving geschikt is voor een wisselend aantal medewerkers. Het aantal werknemers in Hasselt kan namelijk van dag tot dag verschillen, omdat medewerkers de mogelijkheid zullen krijgen van thuis te werken, maar ook omdat werknemers van andere sites vanuit het kantoor in Hasselt kunnen werken.

“Activity based werken” staat ook centraal. De nieuwe werkomgeving leent zich perfect tot alle soorten taken die de werknemers uitvoeren: individueel geconcentreerd werken, samenwerken in projecten, een informeel gesprek tussen een leidinggevende en een teamlid, een brainstorm ruimte om innovatie te stimuleren, enz. Kortom, een werkomgeving waar medewerkers zich goed voelen. Objectieven, vertrouwen, een open en nieuwsgierige geest, autonomie, durf, verbondenheid met de collega’s: dit zijn de sleutelwoorden die deze nieuwe manier van werken met als projectnaam “Power2You” samenvatten.

Katleen Daems, Corporate Director HR van EDF Luminus: “Bij de herinrichting van onze kantoren in Hasselt stond de medewerker centraal. We willen een topwerkgever zijn waar medewerkers zich maximaal kunnen ontplooien. Zij zijn namelijk het aanspreekpunt van onze klanten en gelukkige medewerkers zorgen voor gelukkige klanten. En daarmee ondersteunt “Power 2 You” de drie waarden van ons bedrijf: customer first, all together en entrepreneurship.”

Lokale verankering

EDF Luminus is al vele jaren sterk verankerd in de Limburgse regio. Niet alleen op de Corda Campus, waar het 400 mensen te werk stelt, maar ook via haar filialen Leenen Luminus, onze partner voor de installatie en het onderhoud van verwarmingsketels, sanitair en ventilatie in Sint-Truiden (32 werknemers) en Insaver in Zonhoven, specialist in zonnepanelen en isolatie (24 werknemers).