Luminus lanceert Luminus Technische Dienst

Maandag 26 juni 2017 — EDF Luminus wil haar klanten helpen minder energie te verbruiken en zo hun factuur en ecologische voetafdruk doen dalen. Om hen hierbij te helpen richt het bedrijf een technische dienst op die, met als uitvalsbasis Sint-Truiden, in heel Vlaanderen zal instaan voor de installatie en onderhoud van verwarmingsketels.  

Luminus Technische Dienst is een dochteronderneming van EDF Luminus gespecialiseerd in de installatie en het onderhoud van de verwarming van residentiële klanten. Ze wil een voorbeeld worden voor de energiesector, met een uitzonderlijke dienstverlening, bereikbaar 24/24 en 7 dagen op 7.

Optimaal rendement

Het onderhoud van een verwarmingsketel is niet alleen wettelijk verplicht, het zorgt ook voor een optimaal rendement. Een goed onderhouden ketel op gas of mazout verbruikt tot 10% minder energie en vermindert bovendien het risico op storingen en pannes.

Expertise in energie-efficiëntiediensten

EDF Luminus heeft haar expertise in energie-efficiëntiediensten versterkt door de verwerving van verschillende filialen, waaronder de groep Leenen uit Sint-Truiden die omgedoopt werd tot Luminus Technische Dienst. Het bedrijf telt vandaag 22 werknemers. De teams zorgen voor snelle interventies over gans Vlaanderen om de verwarming van residentiële klanten energie-efficiënter te maken. De klanten kunnen daarbij genieten van de gekende 5 sterren service die ze van Luminus gewoon zijn.

Lokale werkgelegenheid

Met de oprichting van Luminus Technische Dienst versterkt Luminus zijn lokale verankering en investeert het in de Limburgse regio, waar het bedrijf al geruime tijd aanwezig is.

Grégoire Dallemagne, CEO van EDF Luminus: “De strijd tegen de klimaatopwarming is onze prioriteit. Iedereen kan zijn steentje bijdragen door bijvoorbeeld zijn verwarmingsketel goed te laten onderhouden. Precies daarom hebben we Luminus Technische Dienst opgericht om de residentiële klant hierbij te helpen. Bij regelmatig onderhoud van een ketel heb je namelijk minder kans op storingen, gaat je ketel langer mee, behoudt hij zijn rendement en blijft hij zuinig. Zo kan iedereen thuis energie besparen”.

Nicole Stassen, Algemeen Directeur van Leenen Luminus: “Om onze klanten in heel Vlaanderen zo snel en zo goed mogelijk te bedienen, zijn we nog steeds op zoek naar nieuwe collega’s om ons hierbij te helpen.”

Veerle Heeren, burgemeester Sint-Truiden<br/>Grégoire Dallemagne, CEO EDF Luminus<br/>Nicole Stassen, Algemeen Directeur Leenen Luminus