EDF Luminus verwerft een meerderheidsbelang in ATS NV, onmisbare speler op het vlak van energiediensten

Vrijdag 24 april 2015 — EDF Luminus verwerft een meerderheidsparticipatie in het kapitaal van ATS NV. Door deze transactie, wordt EDF Luminus een hoofdrolspeler op het vlak van energiediensten in België en zal het in staat zijn een totaal aanbod aan technologische oplossingen aan te bieden aan industriële klanten evenals aan klanten in de tertiaire en openbare sector.

ATS, met hoofdzetel te Merelbeke, stelt ruim 600 werknemers tewerk. Het bedrijf realiseerde in 2014 een zakencijfer van ruim 100 miljoen EUR. Het stelt een totaal aanbod aan technologische oplossingen voor aan industriële klanten evenals aan klanten in de tertiaire en openbare sector. Zo biedt het naast de distributie van elektrisch materiaal geïntegreerde oplossingen aan voor elektriciteit en verwarming. Dit gaat van ontwerp en engineering tot installatie en onderhoud van industriële elektrische netwerken, automatiseringsprojecten, industriële koeling, branddetectie en hydraulische systemen.

 

EDF Luminus en ATS zullen deze klanten nog beter kunnen begeleiden door hun samen oplossingen aan te reiken op het vlak van energie efficiëntie en optimalisatie van hun verbruik. Deze participatie in ATS kadert in de langetermijnstrategie van EDF Luminus die in 2014 reeds resulteerde in twee belangrijke partnerships met Rami Services enerzijds en Dauvister anderzijds, twee ondernemingen die energiediensten aan particulieren en KMO’s aanbieden.

 

Grégoire Dallemagne, CEO van EDF Luminus: “Door deze participatie in ATS zetten we een enorme stap voorwaarts in onze strategie om de eerste energiepartner te worden. We zullen immers onze klanten vanaf nu nog beter kunnen bijstaan in het optimaliseren van hun energieverbruik door samen totaaloplossingen aan te bieden zoals verbruiksadvies, de volledige realisatie van elektrische- en verwarmingsinstallaties tot en met het onderhoud ervan”.

 

René Schepens, CEO van ATS: “De samenwerking met EDF Luminus zal ATS in staat stellen de kwaliteit van onze diensten nog te verrijken en ook beter aan de verwachtingen van onze klanten te kunnen beantwoorden. De aanwezigheid van een solide aandeelhouder zoals EDF Luminus zal bovendien de stabiliteit en continuïteit van de verdere groei garanderen”.

 

EDF Luminus en ATS willen de transactie finaliseren in het eerste semester van 2015, na goedkeuring van de Belgische mededingingsautoriteiten.

ATS CORPORATE 2012 NL 2m

logo ATS