EDF Luminus sleept contract bij ESV Energie in de wacht en levert elektriciteit en aardgas aan merendeel van de Vlaamse ziekenhuizen en zorginstellingen

Woensdag 28 december 2016 — EDF Luminus levert vanaf 1 januari 2017 elektriciteit en aardgas aan de 215  instellingen aangesloten bij ESV Energie, waaronder ziekenhuizen, woonzorgcentra en revalidatiecentra. In totaal betreft het een 1.500-tal leverpunten, goed voor een levervolume van iets meer dan 1 TWh gas en elektriciteit samen per jaar. Dit komt overeen met het verbruik van ongeveer 100.000 gezinnen. 

Driejarig contract voor de levering van elektriciteit en aardgas

EDF Luminus won de energie-aanbesteding van ESV Energie en sleept daarmee een driejarig contract voor de levering van elektriciteit en aardgas in de wacht. Het contract omvat een volume van ongeveer 600 GWh aardgas en 435 GWh elektriciteit per jaar. Daarmee was het de grootste energie-aanbesteding van 2015 in heel België.

Voor de aanbesteding werd er niet enkel rekening gehouden met de energieprijs, maar ook met de mogelijkheid om die prijs aan te passen aan de markevolutie en het bijhorend advies om voordelen te halen uit de prijsschommelingen op de energiemarkt. Daarnaast speelde ook de aangeboden dienstverlening, zoals ondersteuning bij technische pannes en oplossingen voor het verminderen van het energieverbruik, een belangrijke rol.

Duurzame energie-oplossingen

Grégoire Dallemagne, CEO van EDF Luminus: “We zijn erg blij dat we elektriciteit en aardgas zullen leveren aan het merendeel van de Vlaamse ziekenhuizen en zorginstellingen. Daarnaast wil EDF Luminus een echte energiepartner zijn en verheugen we er ons op  de instellingen aangesloten bij ESV Energie te begeleiden in de energietransitie.”