EDF Luminus plaatst 4 snelle laadpalen voor elektrische wagens op Corda Campus in Hasselt

EDF Luminus plaatst 4 snelle laadpalen voor elektrische wagens op Corda Campus in Hasselt

Donderdag 17 december 2015 — EDF Luminus plaatst 4 snelle laadpalen voor elektrische wagens op Corda Campus, de vroegere Philipssite en innovatieve techcampus in Hasselt waar dagelijks meer dan 2.500 mensen – waaronder 400 werknemers van EDF Luminus -  aan het werk zijn in 85 bedrijven. Met deze laadpalen willen EDF Luminus en Corda Campus duurzame mobiliteit stimuleren.

 

Duurzaam en slim

EDF Luminus levert 100% groene stroom voor de laadpalen en koppelt deze aan de zonnepanelen die zich op het gebouw van Corda 5 bevinden. Op deze manier wordt er maximaal lokaal opgewekte stroom gebruikt. De laadpalen werden geïnstalleerd op 2 locaties op Corda Campus, namelijk in de directe nabijheid van Corda 1 en Corda 5. In totaal kunnen 8 elektrische wagens gelijktijdig laden.

Eenvoudige toegang via de EDF Luminus laadpas

Bezoekers en bewoners van Corda Campus kunnen aan de onthalen van Corda 1 en Corda 5 informatie bekomen voor het verkrijgen van een laadpas waarmee ze hun wagen kunnen opladen. De nieuwe laaddienst wordt in eerste instantie gratis aangeboden door EDF Luminus om bezoekers en bewoners vertrouwd te maken met deze nieuwe dienst.

2020 Doelstellingen

Grégoire Dallemagne, CEO van EDF Luminus: “EDF Luminus gaat prat op zijn lokale verankering en stelt daarom zijn expertise graag ter beschikking aan Corda Campus. Bovendien kadert dit project in de maatschappelijke betrokkenheid van EDF Luminus. Het initiatief helpt namelijk om tegen 2020 de Europese richtlijn te behalen voor de uitrol van infrastructuur voor schonere brandstoffen.”