EDF Luminus nieuwe hoofdsponsor van de Rode Duivels

Dinsdag 4 november 2014 — BRUSSEL – Vandaag, 4 november 2014, kondigen EDF Luminus en de KBVB hun samenwerking aan voor de komende 2 jaar tot aan het Europees kampioenschap voetbal in Frankrijk. Daarmee bevestigt EDF Luminus zijn lokale verankering en verstevigt het zijn rol als eerste Challenger op de Belgische energiemarkt.

Nieuwe hoofdsponsor

EDF Luminus sponsort, met zijn merk Luminus, de komende twee jaar de KBVB en de Rode Duivels. Zo wil het bedrijf de Rode Duivels de nodige energie geven om te slagen in hun campagne voor de selectie voor het Europees kampioenschap in Frankrijk in 2016. Grégoire Dallemagne, CEO van EDF Luminus: “De Rode Duivels spelen ook de rol van uitdager, wat ze briljant gedemonstreerd hebben op de afgelopen wereldbeker. Als eerste challenger op de Belgische energiemarkt heeft EDF Luminus de ambitie om het favoriete energiebedrijf van alle Belgen te zijn. Deze samenwerking is dan ook een zeer logische keuze.”

Met de komst van EDF Luminus als 12e en laatste Main Sponsor is de KBVB erin geslaagd opnieuw een prachtig merk aan zijn al rijke portfolio van partners toe te voegen”, benadrukt François De Keersmaecker, Bondsvoorzitter van de Koninklijke Belgische Voetbalbond. “EDF Luminus is een ambitieuze speler op de energiemarkt en een groot aantal van hun waarden komen overeen met deze van de KBVB. EDF Luminus is ook een groene energieleverancier en wil samen met de KBVB het Belgisch voetbal ook wat groener maken.
Het mooie van dit partnership is dat EDF Luminus zich niet alleen zal focussen op de Rode Duivels, maar ook samen met de KBVB initiatieven ontwikkelen voor de 2200 kleine en grote clubs binnen de Belgische voetbalfamilie. Per wedstrijd van de Rode Duivels schenkt EDF Luminus via de “Devil of the match” website  1 jaar gratis energie aan een voetbalclub. De KBVB is dan ook zeer trots op dit laatste partnership.”

Devil of the match

Nieuw is ook de verkiezing van de “Devil of the match energized by Luminus”. In de vriendschappelijke wedstrijd België-IJsland van 12 november aanstaande zal iedereen voor de eerste keer via een speciale website tijdens de wedstrijd zijn of haar “Devil of the match”, de speler die de meeste energie voor de ploeg heeft gegeven, kunnen kiezen. Op het einde van de wedstrijd wordt die dan bekend gemaakt. Deze Rode Duivel zal dan 1 jaar gratis elektriciteit, geschonken door Luminus, wegschenken aan een lokale club. Op deze manier steunt Luminus de kleinere clubs want ook zij verdienen mee te kunnen genieten van deze samenwerking. Immers elke Rode Duivel is zijn carrière begonnen in één van deze clubs. Iedereen die stemt voor de “Devil of the match” maakt ook kans op een jaar gratis elektriciteit van Luminus.

Rode Duivels