EDF Luminus Groep breidt dienstenaanbod uit dankzij meerderheidsparticipatie in Naessens HVAC

Vrijdag 18 mei 2018 — EDF Luminus’ dochter ATS neemt een meerderheidsbelang in Naessens HVAC gevestigd in Deerlijk dat gespecialiseerd is in verwarming, ventilatie, sanitair en warmtepompoplossingen voor de B2B-sector. 

De firma NAESSENS HVAC werd opgericht in februari 2001 door Luc Naessens. Na 17 jaar is het bedrijf uitgegroeid tot een stevige KMO met een 45-tal werknemers dat gespecialiseerd is in de installatie en onderhoud van HVAC installaties  voor de B2B-sector.  De omzet in 2017 bedroeg 11 miljoen EUR.

ATS, met hoofdzetel in Merelbeke, maakt sinds 2015 deel uit van de Groep EDF Luminus. Het bedrijf stelt ongeveer 700 personen te werk. Vandaag verwerft het 70% van het kapitaal van Naessens HVAC. De continuïteit zal verzekerd zijn doordat het huidige managementteam op post blijft.

De participatie van ATS is een logische keuze: na het meerderheidsbelang in de firma Gezel II in  2017, gevestigd in Buggenhout kan ATS zijn B2B HVAC-diensten nu ook aanbieden in West-Vlaanderen en omgeving en kan het zich positioneren als een partner voor totaaloplossingen, een one stop shop.

Grégoire Dallemagne, CEO van de Groep EDF Luminus: “Nu Naessens HVAC deel uitmaakt van onze dochteronderneming ATS, kunnen we bedrijven en openbare instellingen nog beter helpen om minder energie te verbruiken en dus hun factuur en ecologische voetafdruk te verkleinen. De Groep EDF Luminus telt vandaag bijna 2.000 medewerkers. Het leeuwendeel houdt zich bezig met energie-efficiënte oplossingen en hernieuwbare energie.” 

Luc Naessens, oprichter en bestuurder van Naessens HVAC: “Dankzij de keuze voor ATS en de EDF Luminus Groep kunnen we steunen op sterke partners met een ambitieuze industriële visie. We krijgen de kans verder te groeien in overeenstemming met de nieuwe noden van onze B2B-klanten. Bovendien worden we deel van een groep die onze waarden en ondernemingsvisie deelt.”

Naessens HVAC treedt toe tot de Groep EDF Luminus naast de partners die de laatste jaren bij de groep zijn gekomen zoals Rami Services, Dauvister, ATS Groep, Vanparijs Engineers, Leenen Luminus, EDF Luminus Solutions, Newelec en Insaver. Meer info over de verschillende activiteiten van al onze partners zijn terug te vinden op www.edfluminus.be.

Nico De Bie Head of External Communication at EDF Luminus