EDF Luminus en ATS finaliseren hun akkoord

Woensdag 27 mei 2015 — Op 24 april laatstleden kondigden EDF Luminus en ATS aan dat EDF Luminus een meerderheidsparticipatie nam in het kapitaal van ATS NV. Dit akkoord, bedoeld om van EDF Luminus een hoofdrolspeler te maken op het vlak van energiediensten voor industriële klanten en klanten in de tertiaire en de openbare sector in België, is nu gefinaliseerd.

EDF Luminus en ATS hebben het akkoord afgerond waardoor EDF Luminus een meerderheidsparticipatie verwerft in het ATS. De operatie, die op 24 april werd aangekondigd, moest eerst nog de toelating krijgen van de bevoegde mededingingsautoriteiten.

ATS, gevestigd in Merelbeke, met 600 medewerkers en een omzet van meer dan 100 miljoen euro, beschikt over een ruime waaier aan technische oplossingen voor klanten uit de industriële, de tertiaire en de openbare sector. Zo biedt ATS, naast de distributie van elektrisch materiaal, ook volledige geïntegreerde oplossingen aan voor elektriciteit en verwarming: ontwerp en engineering, installatie en onderhoud van industriële elektrische netwerken, automatiseringsprojecten, industriële koeling, branddetectie en hydraulische systemen.

Samen zullen EDF Luminus en ATS hun klanten uit de industriële, tertiaire en openbare sector nog beter kunnen begeleiden dankzij een aanbod dat wordt uitgebreid met oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie en de optimalisatie van hun verbruik. Deze participatie in ATS kadert in een langetermijnstrategie van EDF Luminus die reeds in 2014 heeft geresulteerd in twee samenwerkingen met Rami Services en Dauvister, twee bedrijven die energiediensten aan particulieren en kmo’s aanbieden.  EDF Luminus heeft immers de ambitie om uit te groeien tot de eerste energiepartner van alle Belgen.