De gemeentelijke basisschool van Sugny wint de Luminus Energy Challenge en krijgt 20.000 euro om haar ecologische voetafdruk te verminderen

De gemeentelijke basisschool van Sugny wint de Luminus Energy Challenge en krijgt 20.000 euro om haar ecologische voetafdruk te verminderen

Vrijdag 25 mei 2018 — Tussen 26 februari 2018 en 12 maart 2018 organiseerde Luminus een wedstrijd om scholen zo veel mogelijk aan te sporen om energie te besparen en hun ecologische voetafdruk te verminderen. De gemeentelijke basisschool van Sugny is de grote winnaar en gaat aan de haal met een cheque ter waarde van 20.000 euro om hun energie-efficiëntie te verbeteren.

Een wedstrijd om jongeren te sensibiliseren voor energie-efficiëntie

Luminus organiseerde de Energy Challenge om de toekomstige generaties op een leuke, hedendaagse manier bewust te maken van het belang van energiebesparing. Scholen konden heel eenvoudig deelnemen. Ze moesten enkel beroep doen op de energie van hun leerlingen om samen een onlinequiz te beantwoorden. Daarnaast werd ook gevraagd om een project te bedenken waarmee de school hun ecologische voetafdruk kan verminderen en hiervan een collage, tekening of foto aan Luminus te bezorgen.

De gemeentelijke basisschool van Sugny sensibiliseert niet enkel de leerlingen maar ook de buurtbewoners

Een jury van experten boog zich over de verschillende dossiers en verkoos de gemeentelijke basisschool van Sugny als winnaar. Marleen Nijsten, Director Marketing van Luminus en lid van de jury. “De school uit Sugny lanceerde allerlei initiatieven om hun ecologische voetafdruk te verminderen: metalen drankflessen in plaats van plastieken wegwerpbekers, een stoffen handdoek in plaats van papier om hun handen te drogen, enz. Maar ze gingen verder. De leerlingen trokken de straat op en sensibiliseerden ook de inwoners van Sugyn om energie te besparen. We zijn blij dat wij de school nu kunnen helpen om hun school energie-efficiënter te maken. Ze mogen zelf  een keuze maken uit ons breed gamma aanbod aan energie-efficiënte oplossingen. Dit ter waarde van 20.000 euro. Het kan gaan om zonnepanelen, een nieuwe verwarmingsketel, isolatie en nog veel meer. De specialisten van Luminus helpen hen hier graag mee verder.”

Mevrouw Dury van de gemeentelijke basisschool van Sugny: “Onze school wil haar leerlingen opvoeden tot geëngageerde burgers. De klimaatverandering heeft een impact op ons allemaal. Daarom willen we de kinderen bewust leren omgaan met energie. Zij moeten later het verschil maken. We zijn dan ook blij dat we dankzij Luminus met onze school alvast het goede voorbeeld kunnen geven.”

De jongens en meisje van de school uit Sugny  winnen bovendien ook een meet & Greet met de Rode Duivels.